Museum aan het Vrijthof
ZOEKEN
ENGLISH
CONTACT
Museum aan het Vrijthof toonde onder het motto ‘Made in Maastricht’ het beste van 500 jaar kunst, kunstnijverheid en design van Maastricht. TEFAF laat al 25 jaar het beste van 7.000 jaar kunst, kunstnijverheid en design wereldwijd zien. Duidelijk verschillend in reikwijdte, maar allebei het resultaat van passie en toewijding. TEFAF Foundation heeft een substantiële donatie gedaan aan de vernieuwing van het museum, als cadeau aan de stad Maastricht. Als dank hiervoor organiseerde het museum een tentoonstelling, die in het teken stond van het 25-jarig jubileum van TEFAF. 

25 galerieën uit binnen- en buitenland, die al 25 jaar deelnemen aan TEFAF, werden benaderd om één kunstwerk te selecteren dat zij ooit tijdens TEFAF hebben verkocht. Er werd bijzonder enthousiast gereageerd door de betreffende galerieën, die op deze manier ook hún jubileum van 25 jaar deelname aan TEFAF konden vieren. De kunstwerken die te zien waren tijdens de tentoonstelling waren dan ook niet de minste: van unieke kunstnijverheidsobjecten en Aziatische beelden, tot sieraden en schilderijen van Pieter Brueghel, Isaac Israëls, Lucas Cranach en Jan Schoonhoven. Door de deelname van galerieën met ieder hun eigen specialisme, was de tentoonstelling ‘TEFAF in een notendop’. 
Bijzonder was ook, dat het merendeel van de kunstwerken afkomstig was uit privécollecties en daardoor nooit zichtbaar voor publiek. De kunstwerken hebben ieder hun eigen verhaal, dat te lezen was in de catalogus die uitgegeven werd bij deze tentoonstelling. Museum aan het Vrijthof vond het een eer om deze waardevolle kunstwerken tijdens TEFAF 2012 te mogen huisvesten in het nieuwe gebouw. Bovendien presenteerde het museum ook met deze tentoonstelling weer de lange traditie van creativiteit en ondernemerschap in Maastricht, met TEFAF als voorbeeld bij uitstek.

Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door Aon en Polygarde.
YouTube LinkedIn Twitter Facebook