Museum aan het Vrijthof
ZOEKEN
ENGLISH
CONTACT
Fashionclash 6 t/m 14 juni 2015

In het kader van het Fashionclash Festival* vond in Museum aan het Vrijthof een expositie plaats met (kleding)ontwerpen en installaties van jonge designers van Fashionclash.
De ontwerper Gerda Postma (IKKAI) presenteerde een project met als thema ‘objectivering van het geslacht’. De installatie bestaat onder andere uit een draaiende rotatieschijf met vlaggen.
De content creator Megan Wray doet onderzoek naar het beeld van de man in de fashionmedia. Zij maakte een mini-installatie rond het fenomeen van de ‘dandy’ en zijn rol in de (mannelijke) modegeschiedenis.
Malou Beemer exposeerde een onderdeel van haar nieuwste werk ‘Designing with the Body’, een project dat voortkomt uit haar thesis waarin ze stelt dat kleding doorgaans voor het lichaam, en niet met het lichaam, wordt ontworpen.
De fotografische installatie ‘la voie de la perspective’ die tentoongesteld werd door Lisa Schamle gaat over de schoonheid van de vrouw die in contract staat met de rol die ze inneemt in de maatschappij binnen andere culturen.

De inrichting van een van de benedenruimtes werd in zijn geheel gewijd aan het ‘Jaar van de Mijnen’**.

In het weekend van 13 en 14 juni gaf Luca Tichelman op verschillende tijdstippen een dansperformance in de TEFAF zaal in het museum.

*http://fashionclash.nl/fashionclash-festival-2015/
** http://www.m2015.nl/
YouTube LinkedIn Twitter Facebook