Museum aan het Vrijthof
ZOEKEN
ENGLISH
CONTACT
12 juni - 25 september 2016: Chrit Rousseau “komt thuis” in Museum aan het Vrijthof met overzichtstentoonstelling.

‘Thuiskomen’ is de naam van de nieuwe tentoonstelling van kunstenaar Chrit Rousseau. Rousseau is dit jaar 75 geworden. Het leek Museum aan het Vrijthof een mooie geste om dit icoon van Maastricht te eren met een overzichtstentoonstelling. Centraal staan de schilderijen en zijn talloze schetsboekjes gemaakt tijdens of naar aanleiding van zijn talloze buitenlandse reizen.

Bekend, onbekend en nieuw werk wisselen elkaar op verrassende wijze af. De ruimtes in het Museum krijgen elk een eigen sfeer. Rousseau staat bekend om zijn natuurlijke, beweeglijke en vooral kleurrijke manier van schilderen en schetsen. Hij tekent het allerliefst mensen in hun dagelijkse natuurlijke pose en portretteert alles dat zich in zijn omgeving afspeelt. Door veel kleur te gebruiken uit de kunstenaar zijn gevoelens.  

Daarnaast zal Chrit Rousseau tot drie keer toe live in het museum een naaktmodel schilderen. Bezoekers kunnen tijdens deze sessies ter plekke zien hoe Rousseau werkt.

Bijzonder aan deze tentoonstelling is ook de bijdrage van een andere kunstenaar uit Maastricht; namelijk dichter Frans Budé. Budé was jarenlang werkzaam in het onderwijs. Sinds 1984 is hij exclusief actief als dichter en verschenen er diverse

dichtbundels van zijn hand. Rousseau is erg onder de indruk van de kwaliteit van de gedichten van Budé en wilde deze kans tot samenwerken dan ook niet laten schieten.

De gedichten die te lezen zijn tijdens de tentoonstelling, zijn speciaal door Frans Budé geschreven voor deze gelegenheid. Het resultaat van deze samenwerking is een persoonlijke, indringende tentoonstelling waarbij de bezoekers in beeld en taal kunnen ervaren dat beide kunstenaars het beste in elkaar naar boven hebben gehaald.

Voor deze tentoonstelling is door Chrit Rousseau en Frans Budé een speciaal boek gemaakt waarin de schilderijen en gedichten zijn gebundeld.

Thuiskomen is te zien in Museum aan het Vrijthof van 12 juni t/m 25 september 2016.

Data naaktschilderen:

zondag 11 september - 13.00 uur (SPECIAAL I.V.M. PARCOURS EXTRA GEPLAND)
Let op: tijdens deze sessies is fotograferen (i.v.m. privacy van het model) absoluut niet toegestaan.
YouTube LinkedIn Twitter Facebook