Museum aan het Vrijthof
ZOEKEN
ENGLISH
CONTACT
Van 12 maart tot en met 3 mei 2009 was de tentoonstelling Werner Mantz aan het Vrijthof te zien. In 50 prachtige zwart-wit foto´s gaf Werner Mantz een monumentaal beeld van dit bijzondere Maastrichtse plein (en de directe omgeving) en van de vele kinderen die hij fotografeerde in de studio die hij tussen 1939 en 1972 had bovenin zijn woonhuis op het adres Vrijthof 2.

Met een perfect gevoel voor drama en oneindig geduld legde Mantz de verstilde schoonheid en ontroerende harmonie vast van een eeuwenoude stad waarin iedere steen getuigt van de geschiedenissen die zich hebben afgespeeld. Ook zijn (kinder)portretten zijn het resultaat van een geduldig winnen van vertrouwen en de rust te wachten op het volmaakte moment. Fotografie in zijn meest pure vorm!

Tijdens de tentoonstelling werden ook door Werner Mantz gemaakte filmbeelden van het Vrijthof  getoond. Deze filmbeelden zijn afkomstig uit de collectie van het Limburgs Film- en Video Archief, die wordt beheerd door het Limburgs Museum in Venlo.
In het Limburgs Museum in Venlo was in dezelfde periode de tentoonstelling 'Werner Mantz; licht op Limburg' te zien.

De tentoonstelling Werner Mantz aan het Vrijthof was georganiseerd in samenwerking met de Werner Mantz Stichting, Maastricht Antiquarian Book & Print Fair - die in 2009 op 19, 20 & 21 maart  plaatsvond in de Sint-Janskerk - en Selexyz Dominicanen.
YouTube LinkedIn Twitter Facebook