Van 6 tot 11 oktober heeft ENCI-Maastricht een deel van haar kunstcollectie geveild ten bate van Museum aan het Vrijthof. De veiling heeft in totaal € 26.000 opgebracht. Dit oversteeg de verwachtingen van Museum aan het Vrijthof. Ook ENCI-Maastricht is tevreden, zo verklaart de heer Erens (directeur ENCI-Maastricht): “ENCI is zeer trots op het uiteindelijke resultaat. Met groot genoegen leveren ENCI en haar personeel deze bijdrage aan het tot stand komen van dit mooie museum in Maastricht”.

De veiling bestond uit een veilingavond en een internetveiling. Op maandag 10 oktober werden ongeveer 40 werken onder leiding van Diederik Westerhuis (voormalig directeur Sotheby’s in Amsterdam) geveild. De niet verkochte kunstwerken werden maandagavond toegevoegd aan de internetveiling. Dinsdagavond is deze veiling, die belangeloos werd georganiseerd door Venduehuis Dickhaut, met groot succes afgesloten. Uiteindelijk werd meer dan de helft van de geveilde kunstwerken verkocht, waaronder het door de heer Dolmans (Honorair Consul van Spanje) geschonken topstuk De Enci van Charles Eyck. “Ik ben heel erg blij, dat het werk op een goede plek terecht is gekomen en dat het een mooi bedrag heeft opgeleverd, dit levert een mooie bijdrage op voor Museum aan het Vrijthof”, aldus de heer Dolmans.

De veiling bleef wel spannend tot het laatste moment. Vlak voor de sluiting werd er nog flink online geboden op verschillende kunstwerken. “Ondanks een aarzelend begin een fantastisch eindresultaat!” zo verkondigde de heer Oostwegel (voorzitter Museum aan het Vrijthof) na afloop.
Dit initiatief van ENCI-Maastricht heeft een mooi eindresultaat opgeleverd, waarmee de museale uitbreiding en herinrichting van Museum aan het Vrijthof wordt ondersteund.