Op 14 maart zal Museum aan het Vrijthof, na een grootscheepse verbouwing, haar deuren weer openen voor het publiek. De bezoeker zal, onder het motto ‘500 Jaar Made in Maastricht’, vijf eeuwen Maastrichtse cultuurhistorie op unieke wijze ervaren. Om het publiek een voorproefje te geven van het nieuwe museum wordt op 29 januari bij Selexyz Dominicanen de tijdelijke tentoonstelling ‘Made by Jean-Edmé Dufour’ geopend.

In het nieuwe Museum aan het Vrijthof is één zaal gewijd aan de drukker Jean-Edmé Dufour. Dit is vanaf 14 maart in Museum aan het Vrijthof te bewonderen. Om de bezoeker alvast te laten proeven van het nieuwe museum zal in samenwerking met Selexyz Dominicanen de tijdelijke tentoonstelling ‘Made by Jean-Edmé Dufour’ worden gepresenteerd van 29 januari tot 18 maart.

De expositie gaat over de drukker, boekhandelaar, im- en exporteur Jean-Edmé Dufour. Deze Parijzenaar werd op 20 oktober 1766 ingeschreven als burger van Maastricht onder het Cremerambacht. Negen jaar later kocht de Parijse drukker het claustrale complex, bestaande uit het Spaans Gouvernement en de panden aan de Jacobstraat en Papenstraat. Dufour bracht zijn drukkerij, bestaande uit vijf houten drukpersen, onder aan de Papenstraat, alwaar hij een breed scala aan Franstalige ‘verlichte’ boeken liet drukken voor de West-Europese markt. Dufour stond bekend als een belangrijke im- en exporteur van in Holland gedrukte werken, die via Straatsburg, Frankrijk werden binnengesmokkeld.

Bezoekers die meer willen weten over Dufour en de culturele identiteit van Maastricht zijn vanaf 14 maart welkom in Museum aan het Vrijthof.