Museum aan het Vrijthof, Theater aan het Vrijthof in samenwerking met en in opdracht van VIA2018 presenteren op 13 maart 2012 een bijzonder pianoconcert. Ter gelegenheid van 25 jaar TEFAF en als pre-opening van  Museum aan het Vrijthof, zal het werk De Schilderijententoonstelling van Modest Mussorgsky opgevoerd worden, begeleid door een beeldenpresentatie van aquarellen van Wassily Kandinsky. Deze aquarellen maakte Kandinsky in de jaren 20 nadat hij geïnspireerd was geraakt door muziek van Mussorgsky. De Russisch-Franse pianist Mikhaïl Rudy zal, in een Nederlandse première, deze bijzondere samensmelting van beeldende kunst en muziek tot leven brengen.

Mikhaïl Rudy staat bekend als een immens creatieve musicus, die wereldwijd veel bijval krijgt vanwege zijn virtuoze en poëtische verbeeldingskracht. Al drie decennia lang geldt hij als een van de grootste internationale artiesten. Hij debuteerde in het Westen met Beethoven’s Triple Concerto, in het gezelschap van Mstislav Rostropovitch en Isaac Stern, ter gelegenheid van de 90e verjaardag van kunstenaar Marc Chagall. Sindsdien concerteerde hij met tal van grote dirigenten (van Herbert von Karajan tot Lorin Maazel) en orkesten (van de Berliner Philharmoniker tot de London Symphony Orchestra).

De performance is door VIA2018 georganiseerd in het kader van During TEFAF en vindt plaats op dinsdag 13 maart 2012 om 18.00 uur op het Vrijthof. Toegang is gratis.