Museum aan het Vrijthof
ZOEKEN
ENGLISH
CONTACT
25 jaar TEFAF in Maastricht
Museum aan het Vrijthof toont onder het motto ‘Made in Maastricht’ het beste van 500 jaar kunst, kunstnijverheid en design van Maastricht. TEFAF laat al 25 jaar het beste van 7.000 jaar kunst, kunstnijverheid en design wereldwijd zien. Duidelijk verschillend in reikwijdte, maar allebei het resultaat van passie en toewijding. TEFAF Foundation heeft een substantiële donatie gedaan aan de vernieuwing van het museum, als cadeau aan de stad Maastricht, om de jarenlange verbondenheid tussen TEFAF en de stad te onderstrepen. Als dank hiervoor organiseert het museum een tentoonstelling, die in het teken staat van het 25-jarig jubileum van TEFAF.

25 Galerieën uit binnen- en buitenland, die al 25 jaar deelnemen aan TEFAF, zijn benaderd om één kunstwerk te selecteren dat zij ooit tijdens TEFAF hebben verkocht. Er werd bijzonder enthousiast gereageerd door de betreffende galerieën, die op deze manier ook hún jubileum van 25 jaar deelname aan TEFAF kunnen vieren. De kunstwerken die te zien zijn tijdens de tentoonstelling zijn dan ook niet de minste: van unieke kunstnijverheidsobjecten en Aziatische beelden, tot sieraden en schilderijen van Pieter Brueghel, Isaac Israëls, Lucas Cranach en Jan Schoonhoven. Door de deelname van galerieën met ieder hun eigen specialisme, is de tentoonstelling ‘TEFAF in een notendop’.
Bijzonder is ook, dat het merendeel van de kunstwerken afkomstig is uit privé-collecties en daardoor nooit zichtbaar voor publiek. De kunstwerken hebben ieder hun eigen verhaal, dat te lezen is in de catalogus die uitgegeven wordt bij deze tentoonstelling. Museum aan het Vrijthof vindt het een eer om deze waardevolle kunstwerken tijdens TEFAF 2012 te mogen huisvesten in het nieuwe gebouw. Bovendien presenteert het museum ook met deze tentoonstelling weer de lange traditie van creativiteit en ondernemerschap in Maastricht, met TEFAF als voorbeeld bij uitstek.

De tentoonstelling is van 14 tot en met 25 maart dagelijks (10.00 - 20.00 uur, op 25 maart tot 16.00 uur) te bewonderen.
Beleef 25 jaar TEFAF
Heeft u altijd al meer willen weten over TEFAF en bent u benieuwd naar de achterliggende verhalen van de deelnemende galeriehouders? Meldt u dan nu aan voor een rondleiding door de TEFAF-tentoonstelling en geniet van de meest uiteenlopende kunstobjecten. Bovendien geeft deze rondleiding u de unieke kans al vóór de officiële opening in juni, het nieuwe Museum aan het Vrijthof te bewonderen.
Op zondag 18 en 25 maart verzorgt het museum om 13.00 uur een gratis rondleiding, op vertoon van een museumticket, rondom de openingstentoonstelling. Groepen vanaf 15 personen kunnen op aanvraag een rondleiding plannen. Neem hiervoor contact op met Roxanne Doyen.
YouTube LinkedIn Twitter Facebook