Op 14 maart vond de pre-opening van Museum aan het Vrijthof plaats met de tentoonstelling '25 Years of TEFAF Masterpieces'. Het museum wordt op 1 juni officieel geopend met de expositie 'Duurzame Glans, Zilver Made in Maastricht'. Tussen de openingsactiviteiten presenteert het museum de tentoonstelling 'Eigen-Aardige Potterie, Wim Visser (1915-1977).

Wim Visser behoort tot een select gezelschap zeer bekende en geroemde keramisten/vormgevers van NV De Sphinx. Hij was vanaf 1938 als industrieel ontwerper en PR medewerker werkzaam bij de Sphinx. Wim Visser was een markante persoonlijkheid, die naast serviezen voor de Sphinx ook een groot aantal unieke keramische objecten heeft gemaakt. Een selectie van zijn oeuvre zal in deze tentoonstelling worden getoond. Op 26 maart 2012 is het precies 35 jaar geleden dat Wim Visser is overleden.

De tentoonstelling is te bezichtigen in Museum aan het Vrijthof van 26 maart tot 27 mei.