Professor mr. Pieter van Vollenhoven heeft op vrijdag 1 juni in Maastricht de officiële opening van Museum aan het Vrijthof verricht. Met het onthullen van het herplaatste beeld van Karel V is een ingrijpende verbouwing en herinrichting van het museum afgesloten. Aansluitend heeft de heer Van Vollenhoven een rondgang door het museum gemaakt en de openingstentoonstelling 'Duurzame Glans; Maastrichts Zilver' bekeken.

Het nieuwe Museum aan het Vrijthof werd op gepaste wijze in het zonnetje gezet. Daarnaast werd ook de heer Oostwegel (voorzitter Stichting Museum aan het Vrijthof) verrast. Hij werd gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De feestelijkheden zijn afgesloten met een groots theaterspektakel op het Vrijthof.