Per 6 januari j.l. is Erik de Jong (51) benoemd tot directeur van Museum aan het Vrijthof. Via onderstaande tekst stelt hij zichzelf aan u voor. Namens het bestuur van Museum aan het Vrijthof,

Camille Oostwegel

'wie over iedere stap nadenkt...staat zijn leven lang op een been'

Gezegend ben ik met Rotterdams roots, opgegroeid in Driebergen, afgestudeerd aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht en al bijna 20 jaar woonachtig in Limburg. Gewerkt in het bedrijfsleven als ondernemer en in diverse functies in de culturele wereld.

Ik verheug me er op om op een zakelijke, creatieve en innovatieve wijze richting te geven aan de gewenste koers van Museum aan het Vrijthof. Het museum, in haar nieuwe rol van culturele huiskamer van Maastricht, biedt volop kansen. Binnen en buiten Maastricht. Naar buiten durven treden, uitdagingen opzoeken. Slimme en originele samenwerkingen aangaan met onconventionele partners. Originele projecten en activiteiten organiseren. Zorgen voor reuring, bezoekers en publiciteit. Een 2.0 museum dat zichzelf voorziet van 'kleur op de wangen', de stad verrast en werkt aan een gezonde exploitatie.

Daarin de motiverende en verbindende schakel zijn met medewerkers, vrijwilligers, bestuur, vrienden, businessclub en overige stakeholders is een rol die me past en waar ik energie voor voel.

Fier ben ik om samen met u allen aan de slag te gaan.

Erik de Jong