REFLECT NATURE !
11 maart t/m 1 juni 2014
De voorbereidingen voor de nieuwe expositie 'REFLECT NATURE !' van Desiree Tonnaer zijn gestart. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan vanaf 11 maart deze prachtige expositie bekijken!

Het werk van Désirée Tonnaer is geïnspireerd door de groeicyclus van de natuur. Voor de kunstenares is de natuur in alles en vooral in de kunst, haar leermeester naar het klassieke adagium: ‘Natura Artis Magistra’, de natuur is de lerares van de kunst.

Haar beelden zijn vergrotingen van onopvallende details in de natuur. Zij blijft zich verwonderen over de natuurlijke ordening, iets wat voor haar gelijk staat aan het geheim en de mystiek van het leven.

Désirée Tonnaer is gefascineerd door de vormgeving van onopvallende details in de natuur; zaden, zaaddozen, nerfstructuren in herfstbladeren of de ontluikende vormen van hernieuwd leven van al wat groeit en bloeit.

De tentoonstelling bestaat uit een selectie van autonome sculpturale werken en monumentale beelden die in opdracht van overheid of bedrijfs- leven werden gemaakt. Zowel het libellenparingswiel in de Geusseltvijver aan de stadsentrée van Maastricht, als ook het hekwerk van het winkelcentrum Entre Deux zijn bekend.

In haar eigen in brons gegoten vormentaal weerspiegelt de tentoonstelling Tonnaer’s reflectie op de natuur, vandaar de naam van deze tentoonstelling: ‘REFLECT NATURE !’.

De expositie is te bezichtigen vanaf 11 maart t/m 1 juni 2014.