Wegens succes is de tentoonstelling 'Stilstaan bij Charles Vos' verlengd t/m 16 november 2014!

In 2014 is het is zestig jaar geleden dat Charles Vos (Maastricht 1888 - Maastricht 1954) overleed. Museum aan het Vrijthof brengt daarom een hommage aan de ‘stadsbeeldhouwer van Maastricht’ en eert hem deze zomer met deze tentoonstelling.

Tijdens de tentoonstelling krijgt u een indruk van het atelier van Charles Vos en zijn werk bij de Sphinx. U komt oog in oog te staan met zijn kunstenaarsvrienden die bekend als: ‘Bende van de Suisse’. U staat letterlijk stil bij zijn religieuze beelden in een kerkelijke atmosfeer. De veelzijdigheid van Charles Vos als kunstenaar en diversiteit van zijn werk staan centraal in deze tentoonstelling.

Tevens kunt u deelnemen aan een stadswandeling van VVV Maastricht waarbij u met een gids langs verschillende bekende beelden van Charles Vos in de binnenstad van Maastricht loopt.

Voor het eerst in 26 jaar wordt er in Maastricht een expositie georganiseerd welke volledig is gewijd aan het werk van Charles Vos, tevens is het de eerste monografische tentoonstelling over Charles Vos in een Maastrichts museum.

de expositie is te zien van 15 juni t/m 16 november 2014.
Beeld: Henric van Veldeke