Museum aan het Vrijthof, de Nederlandse Dansdagen en FASHIONCLASH werken samen aan dit actuele project.

De Nederlandse Dansdagen
De Nederlandse Dansdagen is een organisatie die de ontwikkeling van de Nederlandse dans honoreert, stimuleert en promoot. Sinds 1998 presenteert het festival jaarlijks elk eerste weekend van oktober spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem op diverse locaties in de stad  Maastricht.

(OLD)Fashion(ed)
Door modernisering en technologische ontwikkeling dreigen veel oude ambachten te verdwijnen uit ons dagelijks leven. Ambachten zijn voor hedendaagse mode ontwerpers en designers vaak een inspiratiebron voor het creëren van nieuwe modecollecties. Hoe kun je op een eigentijds manier vorm geven aan papierscheppen, stroop maken, rietvlechten en staalwerken? Dat kunt u zien in de tentoonstelling (OLD)fashion(ed).

Veel ouderen voelen zich afgeschreven. Echter, een ouder wordend lichaam zegt niets over de jonge geest. Wanneer 4 getalenteerde jonge choreografen aan de slag gaan met amateur dansers ouder dan 65 jaar is het feest compleet. Zo ontstaan er 4 dansvoorstellingen waarbij de kostuums zijn vervaardigd door jonge modeontwerpers en ambachtslieden.
(OLD)fashion(ed) is een project van uitdagingen tussen jong en oud, tussen heden en verleden. Het gaat over doorgeven van kennis en door ontwikkelen van ideeën.

De creatie van deze voorstellingen worden in beeld en video gevangen, en samen met de creaties tentoongesteld in Museum aan het Vrijthof. Het maakproces wordt door Cinesud in beeld vertaald. Jong en oud verbinden zich in deze unieke samenwerking.

De tentoonstelling (OLD)fashion(ed) is te zien in Museum aan het Vrijthof in Maastricht van 21 september t/m 16 november 2014.

De voorstellingen (OLD)fashion(ed) zijn zaterdag 4 en zondag 5 oktober in zowel de Toneelacademie als Museum aan het Vrijthof. Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.