De 10 Koninklijke Hofleveranciers van Maastricht
In het kader van 200 jaar Koninkrijk presenteert Museum aan het Vrijthof, in samenwerking met Gemeente Maastricht, de tien Koninklijke Hofleveranciers die Maastricht rijk is.

Bij binnenkomst in Museum aan het Vrijthof krijgt u al een voorproefje te zien op de binnencour. De presentatie bestaat verder uit foto’s van de Koninklijke Hofleveranciers, gemaakt door fotograaf Guy van Grinsven. De foto's worden geëxposeerd in de TEFAFzaal van het museum. Daarnaast krijgt u enkele voorwerken en objecten te zien uit de historie van de verschillende Koninklijke Hofleveranciers.

De hofleveranciers van Maastricht zijn: Maison Blanche Dael, Salon Craft, Thiessen Wijnkoopers, Maison Louis B.V., Schefman Schilders, Frissen Pieters Bloemensalon, Hotel Beaumont, Drankenshop Bams, Soons Rolluiken Zonwering en Slagerij Willems.

Deze presentatie kunt u bezichtigen van 15 augustus tot en met 16 november 2014.

De 10 Hofleveranciers van Maastricht in het museum.
Fotograaf: Guy van Grinsven.