Zaterdag 30 augustus a.s. viert Maastricht ‘200 jaar Koninkrijk’. Naast koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn ook de staatshoofden van België, Luxemburg en Duitsland aanwezig. Ook Museum aan het Vrijthof viert ‘200 jaar Koninkrijk’ met een presentatie genaamd ‘de 10 Koninklijke Hofleveranciers van Maastricht’. De presentatie bestaat uit foto’s van de Hofleveranciers gemaakt door fotograaf Guy van Grinsven. Daarnaast krijgt u enkele voorwerpen en objecten te zien uit de historie van de verschillende Hofleveranciers.

Speciaal voor '200 jaar Koninkrijk' hebben historici Servé Minis en Jac van den Boogard de routekaart 'De Koninklijke weg door Maastricht' ontwikkeld. Deze routekaart brengt u langs belangrijke ankerplekken en gebeurtenissen die herinneren aan het Koninklijk Huis. Deze kaart is, gratis en zolang de voorraad strekt, te verkrijgen bij Museum aan het Vrijthof. Wees er snel bij want op = op!

Tijdens het preuvenemint, van 28 t/m 31 augustus, ontvangt Museum aan het Vrijthof u extra feestelijk met een korting van €1,50 op de reguliere entreeprijs van €8,-!
De Hofleveranciers van Maastricht
Fotograaf: Guy van Grinsven